Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Daň a daňové priznanie 2023

Miestne dane a daňové priznanie na rok 2024

 

Kúpili alebo predali, príp. zdedili ste v roku 2023 dom alebo pozemok? Nezabudnite podať daňové priznanie! Termín sa blíži…

Priznanie k dani z nehnuteľnosti podávajú len tie fyzické a právnické osoby, u ktorých nastala zmena oproti vlaňajšiemu roku. Sú to nasledovné zmeny:

  1. Kúpa, predaj, nájom alebo prenájom nehnuteľností
  2. Zmena v počte členov v domácnosti /prisťahovanie, odsťahovanie, prechodný pobyt v obci Kečovo...
  3. Zmena v počte psov: do 31. januára máte nahlásiť nového psa ak do toho dátumu dovŕšil 6 mesiacov. Ak Vám v minulom roku zahynul pes, máte za povinnosť to nahlásiť tiež do 31. januára, aby Vám obec nevyrubila zaňho daň.
  4. Zmena údajov.

Formuláre sú zverejnené na webovej stránke obce, alebo sú Vám k dispozícii aj na obecnom úrade. Od 1-ého januára 2024 je v platnosti nové všeobecné záväzné nariadenie obce, a všetky s ním súvisiace dokumenty boli prepracované. V zmysle tohto nariadenia v platnosti sú údaje nahlásené z predošlých rokov, kým občan nenahlási písomne zmenu, alebo predmetná skutočnosť vyjde najavo. Občania majú za povinnosť zmeny nahlásiť vždy v danom roku do 31. januára (najbližší termín je 31.01.2024). Až po tomto dátume, v priebehu februára sa vydávajú rozhodnutia v danom roku, ktoré môžu občania od 1. marca 2024 prevziať osobne na obecnom úrade, resp. budú im doručené.